Träningsmotivation

 
 - Träna någonting man tycker om gör att det blir enklare och dessutom roligare. Tycker du inte om fotboll , träna inte fotboll då , hitta en annan träningsstil. Jag har gått i acrobatik , jazzdans , musikal , karate , capoeria , konståkning , balett osv . Man kan nästan alltid hitta en sport man kan gilla , eftersom alla gillar olika så testa på den där nya sporten som din kompis pratade om , det är värt ett försök , eller hur?
 
- Lägg träningen på en rimlig nivå eftersom det värsta som finns är när man sätter ett mål på 10 armhävningar och sedan inte lyckas . Sätt istället ett enklare mål som du vet att du kan uppnå och bevisa sedan för din egen skull att du kan visst göra mer än tre armhävningar och känn dig grym efteråt istället. Kör heller inte för hårt i början när du väljer att komma igång med träningen , kör en gång i veckan och rör dig sedan uppför istället för att shocka kroppen allt för mycket.
 
- Ha ett mål är något som gör att det blir mycket enklare att träna , och därför ska du ( se ovan) inte lägga allt för höga krav på dig själv. Du måste ha en mening med att träna , vill du bli av med ett par kilo , vill du vara hälsosam , vill du bygga muskler , träna istället för att kolla på serie osv. Vad är ditt (RIMLIGA) mål?
 
- Variera dig . En varierad träning gör det både roligare och bättre för kroppen . Liksom det är viktigt att äta en varierad kost så behöver kroppen arbeta på olika sätt. Testa att gå ut en lite längre runda med hunden , cykla till skola / jobb , testa simträning osv. Detta är väldigt bra för kroppen och gör att du mår bättre!
 
- Va snygg! Att ha nya kläder / skor / träningsgrejer gör att man känner sig extra bra och boostar självförtroendet lite extra. Det behöver absolut inte vara dyra kläder eller skor utan kanske låna din systers tröja istället för din , det räcker! För jag vet av egen erfarenhet att jag ALDRIG skulle kunna gå i degkläder på gymmet , då ser jag inte hur min kropp arbetar på samma sätt och jag känner mig otroligt lat.
 
 
Här var lite tips på hur man ska komma igång med träningen och lite annat smått och gott , do you like?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0